Els infants no són aliens als debats que escolten entre els adults, a les ràdios i televisions, a les mateixes escoles. Aquests dies, la crisi dels Refugiats o els atemptats a Paris són realitats sempre difícils d’explicar, però també són bones oportunitats per parlar de la solidaritat, de la pobresa i la desigualtat al món.


Aquests recursos que us compartim, adaptats a cada edat, us ajudaran a fer-ho.

Sorefugiatsbre la Crisi dels Refugiats
Aquest recull de recursos redactat pel portal Diari de l’Educació us ofereix eines per poder explicar-los com funciona l’ajuda humanitària i per aprofundir en les conseqüències de les guerres i les migracions. Us serviran també per explorar què vol dir ser una persona refugiada i què comporta la solidaritat com a resposta i experiència vital.

Sobre la massacre de Paris
Quan es produeix un conflicte bèl·lic o un atemptat greu, amb múltiples víctimes mortals, com els recents atacs a París en els que han mort més de 120 persones, es genera una sobre informació i una allau d’imatges dels quals difícilment podem protegir els nostres fills i que, per tant, hem de gestionar de forma proactiva. L’Observatori Faros, de Sant Joan de Déu, ha compilat aquests consells per tal d’afrontar les preguntes dels nens i explicar-los l’inexplicable.

Eduquem per la pau
Si, convé recordar-ho!
avioIncentivar l’educació en la memòria demoaviocràtica als centres escolars és un acte de justícia i d’agraïment als homes i dones que van combatre el feixisme i el nazisme a Espanya i Europa, i un homenatge a les víctimes d’aquests règims autoritaris. Però, sobretot, és un element imprescindible per fomentar la sensibilització i la reflexió de l’alumnat envers els conflictes bèl·lics, els genocidis, els desplaçaments de refugiats i d’altres formes extremes de violència molt presents en l’actualitat. El Diari de l’Educació us ofereix aquestes experiències i recursos per tal de treballar-ho també a casa.