Us volem compartir aquest àudio, es tracta d’una entrevista al programa de ràdio El Món a Rac 1 a Montserrat del Pozo, directora de l’Escola Montserrat, i a Pepe Menéndez, director adjunt de Jesuïtes Educació, juntament amb el professor d’economia Xavier Sala i Martín.

El curs passat des de l’Aula Imnova vam voler obrir un espai de reflexió col·lectiva sobre experiències d’aprenentatge que ens semblaven innovadores. Ja veiem que a Catalunya s’està gestant un interessant ecosistema d’innovació pedagògica, en el qual noves maneres d’ensenyar van prenent cos. I enguany, malgrat que aquesta Comissió de l’AMPA no està activa, ho volem reafirmar novament.

Hi ha elements que són comuns i ens semblen importantíssims, com ara situar la curiositat com a peça clau de l’aprenentatge, que aquest es basi en l’autonomia, en el protagonisme dels alumnes, però també en la cooperació. Finalment, com a AMPA, ens resulta impossible obviar que les famílies hem de poder ser ‘sòcies’, i no mers ‘clients’ en aquest procés.

Molts d’aquests aspectes els vivim ja a la nostra escola, en els projectes que mestres i alumnes treballen plegats, i és per això que ens sembla interessant compartir-vos aquesta peça d’entrevista radiofònica.